Administratiekantoor Almere, FlevolandAdministratiekantoor Almere
spacer
image
image

> Nieuws & Tips > Belastingvoordeel

Belastingvoordeel, administratiekantoor voor het MKB in Lelystad, Flevoland

Administratiekantoor OAO, belastingvoordeel in Lelystad, Flevoland

Van welke voordelen en aftrekposten kunt u gebruik maken? Dat is grotendeels afhankelijk van de rechtsvorm van uw onderneming. Er zijn voordelen die uitsluitend te benutten zijn door ondernemers die onder in inkomstenbelasting vallen, of alleen door ondernemers met een BV, maar er zijn ook voordelen die voor alle bedrijven gelden.


Voordelig VPB-tarief Voordelig VPB-tarief
Eerste schijf tot en met 2019 slechts 19%

Een ondernemer met een BV die onder de vennootschapsbelasting valt kan profiteren van lage VPB-tarieven. Door het kabinet is besloten het lage tarief te handhaven. Hierdoor vallen de eerste twee schijven samen en betaalt uw BV over de eerste € 200.000 van de winst "slechts" 19% belasting. Dit voordeel kan oplopen tot € 4.800.


Willekeurige afschrijving Willekeurige afschrijvingen
Voor startende ondernemers

Startende ondernemers die onder de inkomstenbelasting vallen, mogen onder voorwaarden gebruik maken van willekeurige afschrijvingen. U mag dan zelf bepalen wanneer u de afschrijvingen ten laste van de winst brengt. U mag uitsluitend willekeurig afschrijven over bedrijfsmiddelen die u aanschaft in de jaren dat u recht heeft op startersaftrek of in het jaar ervoor.


Investeringsaftrek Investeringsaftrek
Zowel voor IB als VPB ondernemers

Een ondernemer mag van een aangeschaft bedrijfsmiddel een vastgesteld percentage van het investeringsbedrag van de winst aftrekken. Dit is de kleinschaligheidsaftrek. Daarnaast bestaan er speciale regelingen voor investeringen in duurzame bedrijfsmiddelen, namelijk de milieu-investeringsaftrek en de energie-investeringsaftrek.


Zelfstandigenaftrek Zelfstandigenaftrek
Voor IB-ondernemers

De zelfstandigenaftrek is uitsluitend voor IB-ondernemers mits zij voldoen aan het urencriterium. Dit houdt in dat u minimaal 1.225 uur per jaar aan uw onderneming moet besteden. Daarnaast mag u aan het begin van het kalanderjaar nog niet de leeftijd van 65 jaar hebben bereikt. Het bedrag van deze aftrek kan oplopen tot € 7.280.


MKB-winstvrijstelling MKB-winstvrijstelling
Voor IB-ondernemers

IB-ondernemers kunnen sinds enkele jaren profiteren van een extra fiscaal voordeel: de zogeheten mkb-winstvrijstelling. Dit houdt in dat u over een bepaald percentage van de winst geen belasting hoeft te betalen. In 2019 bedraagt dit percentage 14%. Voor deze vrijstelling geldt met ingang van 2010 geen urencriterium.
Startersaftrek Startersaftrek
Voor IB-ondernemers

IB-ondernemers die nog maar pas met hun bedrijf bezig zijn, kunnen in aanmerking komen voor de startersaftrek. U mag deze aftrek toepassen als u in één of meer jaren van de vijf voorgaande jaren geen ondernemer was. Als u daarnaast aan het urencriterium voldoet, mag u in 2019 de zelfstandigenaftrek verhogen met een bedrag van € 2.123.

Wilt u meer weten? U kunt via onze contactpagina contact met ons opnemen. Wij zullen uw bericht zo spoedig mogelijk behandelen. U kunt ons natuurlijk ook telefonisch benaderen. Wij praten graag verder met u over onze voordelen voor u.

image


image
image